Klipper Welvaart Enkhuizen

Christiaan Prins

Christiaan Prins

Eigenlijk begint de Welvaart bij Chris. Hij maakte van zijn grootste passie zijn beroep. En is nu samen met Grete gastheer op zijn eigen schip.

Chris gaf als jongen al zeilles en vulde elke vrije minuut met varen. Na een opleiding tot timmerman, ontdekte hij de zeilende passagiersvaart. Zeilen als je beroep, mooier kon het eigenlijk niet. Als maat begonnen groeide hij door tot zetschipper en kocht in 2010 de stoere tweemast klipper Welvaart. Zijn charme en de bijzondere manier waarop een zeilreis door hem wordt ingevuld, zorgt voor een gezellige sfeer aan boord en bij een zeilwedstrijd maakt hij de hele bemanning fanatiek om de hoogste prijs in ontvangst te nemen. En in de winterdag zorgt hij dat het schip in topconditie blijft.

Grete is van huis uit dansdocent. Als Duitse maat viel ze niet alleen voor de charme van het zeilen, maar ook voor die van Chris. Na vele jaren samen zette Grete in 2013, door de zwangerschap van hun eerste dochter Lea Heleen, een punt achter het maten. Eigenlijk meer een komma, want het varen en buiten leven blijven haar passie. Af en toe de zeilen stellen of een uitleg geven over de route zal je haar zeker zien doen. Begin 2016 werd de familie verrijkt door de geboorte van nog een dochter: Jip. En zolang de kinderen nog niet leerplichtig zijn vaart de hele familie gezellig mee.

We willen kunnen terugblikken op inspirerende zeiltochten, waar geen dag op een ander lijkt